Je bent hier:

Leon Hompes, fanatiek bokser, F1-fan en bovenal Engineer bij VGI-Promatec. Hij kwam bij ons binnen voor zijn afstudeeropdracht en is na zijn afstuderen direct bij ons aan de slag gegaan.

Leon is een mooi voorbeeld -of wellicht zelfs het bewijs- van succesvol afstuderen bij VGI-Promatec. Hij herinnert zichzelf nog exact wat hem dreef om juist bij ons aan te kloppen voor zijn afstudeerstage. Met een brede glimlach vangt hij het gesprek aan …

“De interessante projecten op de website en de indrukwekkende technische kennis die binnen het team aanwezig is (werd Leon duidelijk tijdens het kennismakingsgesprek, red.), waren voor mij meer dan voldoende. In zo’n omgeving wil je gewoon afstuderen. Het afstuderen verliep dan ook volledig zoals gehoopt en na het behalen van mijn diploma kreeg ik direct een baan aangeboden als Engineer. We bleken vanaf dag één simpelweg een mooie match.”

 

Veel meer dan 3D tekenen
“Mensen denken al snel dat je als Engineer vooral bezig bent met 3D tekenen. Bij VGI-Promatec reiken de werkzaamheden veel verder en dat zie ik als een enorme plus. Als Engineer ben ik feitelijk verantwoordelijk voor het volledige proces van engineering tot de uiteindelijke levering bij de klant op locatie. Dit betekent ook dat ik in de productiefase regelmatig m’n bureaustoel verlaat om in de productie te gaan kijken of mijn ontwerp correct wordt uitgevoerd en geassembleerd. Noem dit gerust een soort van continue kwaliteitscontrole. Tel daarbij op dat ik ook verantwoordelijk ben voor de benodigde documentatie en frequent contact heb met de klant en je begrijpt waarom ik net al aangaf dat mijn werkzaamheden veel verder reiken dan enkel 3D tekenen. De diversiteit is groot.”

Diversiteit zorgt voor uitdaging
Waar zorgt die diversiteit in je werk voor? “Ik haal enorm veel motivatie uit projecten waarbij ik de vrijheid krijg om nieuwe concepten uit te werken en te komen tot innovatieve oplossingen. Standaardisatie en het optimaliseren van bestaande concepten is hierbij ook belangrijk. Het streven om een goed technical concept nog beter te maken, is enorm uitdagend. Een tweede ronde moet in mijn optiek altijd beter zijn dan de eerste ronde. Logischerwijs loop je ook tegen andere uitdagingen aan, bijvoorbeeld het managen van meerdere projecten. Dat maakt mijn werk soms pittig, maar juist wanneer ik erin slaag om alles soepel te laten verlopen en problemen op te lossen, geeft dat enorme voldoening. Eigenlijk gewoon een kick.”

Kersje op de taart
Bij VGI-Promatec werken we aan projecten in binnen- en buitenland. Dat is een leuke bijkomstigheid natuurlijk. Zo was ik in Ierland bij een kaasfabriek en in Israël in een koekjesfabriek. In beide fabrieken wordt gewerkt met ‘lijnen’ waar ik voor verantwoordelijk ben. Bottomline: als Engineer bij VGI-Promatec zit je zeker niet alleen op je bureaustoel (die overigens wel hartstikke fijn zit).”