Je bent hier:
roze-streep-154px

VGI Groep

De VGI-Groep bestaat uit VGI-Willems en VGI-Promatec. Al meer dan 30 jaar zijn wij leverancier van RVS-producten voor de machine- en apparatenbouw (VGI-Willems) en vertalen we (complexe) engineeringsvraagstukken naar operationele technische oplossingen (VGI-Promatec). Onder de vlag van VGI-Groep, behoren beide bedrijven tot de absolute top van de maakindustrie binnen de Brainport Regio.

VGI-Promatec biedt complete oplossingen in logistiek en product handling systemen. Met een ervaren groep engineers zijn wij dagelijks bezig met het ontwerpen, fabriceren en in bedrijfstellen van machines en lijnen, welke voornamelijk hun toepassing vinden in de primaire verwerking, processing en verpakking van voedingsmiddelen.

VGI-Willems is partner in RVS-machinebouw; maakt, assembleert en test systemen voor grote machinebouwers (OEM’ s). Met ons moderne machinepark en circa 100 vakmensen produceren en bouwen wij machines en systemen die door onze klanten worden geleverd aan de wereldwijde industrie. Klantgerichtheid en investeren in moderne productietechnieken staan centraal om de klant te blijven voorzien van de beste oplossing.

zwarte-streep-154px

De start

In het jaar 1990 start Johan Willems een eigen metaal bedrijf genaamd, Willems Machinebouw. In die tijd een toeleverancier voor OEM bedrijven voornamelijk in de verpakkingsindustrie. In het jaar 1997 komt Marco van Geel werken bij dit bedrijf als bedrijfsleider. In datzelfde jaar beslissen Marco en Johan om enkel nog toelevering te doen in Roestvaststalen materialen.
zwarte-streep-154px

Promatec B.V.

Een jaar later start Marco een nieuw bedrijf in project engineering, Promatec BV, waardoor Johan en Marco het complete pakket kunnen bieden, van engineering t/m fabricage. In 2001 komt Johan Willems plots te overlijden en neemt Marco het bedrijf Willems Machinebouw volledig over. Vanaf dat moment zit de groei er flink in en wordt het pakket verder uitgebreid met assemblage werkzaamheden. In 2006 wordt het buurpand gekocht en groeit het bedrijf naar een bedrijfsoppervlakte van 4000mtr2. Marco blijft investeren in productietechnieken; lasersnijden, kanten en oppervlakte technieken; stralen en beitsen, specifiek voor RVS.
zwarte-streep-154px

De groei zet door

Doordat het assemblage aandeel steeds groter wordt is er de noodzaak voor nog meer ruimte. De oplossing wordt gevonden in het huren van een hal op hetzelfde industrie terrein echter inmiddels op vier verschillende locaties. Marco realiseert zich dat dit geen houdbare situatie is voor lange tijd en moet op zoek naar een structurele oplossing. Deze wordt gevonden in een nieuwbouw op het Kempisch Bedrijven Park (KBP) te Hapert. Hiervoor is een nieuwe bedrijven structuur opgezet. Van Geel Industrie (VGI) is eigenaar van het vastgoed en de werkmaatschappijen en bied huisvesting aan VGI-Willems Machinebouw en VGI-Promatec.
zwarte-streep-154px

Oplevering nieuwbouw

In 2019 is de nieuwbouw gerealiseerd. Er is nu meer dan 10.000mtr2 bedrijfsoppervlakte beschikbaar en vormt een goede basis voor continuïteit, verdere groei en een leuke en gezonde werkplek voor onze mensen!

Directie